Några Livstecken

Chuuu, hallå där. Det där är faktiskt bland det första jag ser i mitt nya rum. Kul med kompisar, tänkte jag. Dessa gekkos (inte ödlor, tydligen..?) är faktiskt mina vänner på riktigt, eftersom dom brukar komma fram runt halv åtta på kvällen och äta upp varenda insekt i hela rummet. Det gillas, då det inte direkt är någon brist på överdimensionerade flygfän i Cairns.

Här är en av mina nya homies, variant; liten. Söta och fruktansvärt snabba är dom. Insektsutrotande gekkos får 10/10 komfort-poäng, varje dag i veckan.

HOLY SH*T. Det var faktiskt den mest återkommande kommentaren hos folk som såg den här. Den glädje jag kände när jag fick syn på den kan tyvärr inte beskrivas i ord, men ni kan ju försöka föreställa er mitt ansiktsuttryck när jag upptäcker att han bor på våran skolgård. Gula ränder, haha ja. Stor? Jaaa. Skräckinjagande...? Ja, utan tvekan.

Tack, jag vet. Grym bild. Haha nej men min Ixus är obetalbar när det kommer till att fotografera småkryp. Och nu kanske ni tänker "...wow, vilka häftiga...insekter?" Och nej, visst, insekter kanske inte alls är speciellt spännande för er att titta på men för mig så är faktiskt t.o.m myror lite äventyrliga. För samtliga livsformer i australien verkar ha EN sak gemensamt. Dom bits. Mer eller mindre hårt.
Oecophylla Smaragdina är inget undantag. Dom är faktiskt helt ofarliga, MEN löjligt lättretade. Om man kommer nära dom (sim jag gjorde med linsen på det här fotot) så ställer dom sig i någon slags attack-pose. Sen kommer myrans två hundra kompisar och backar upp den. Myrorna beskrivs som "fierce creatures". Gillas.

Nu är det högst fåtalet som springer runt på blad och dylikt, då resterande 95 procent av gänget bidar sin tid UNDER bladen, där dom inte syns. Däför blir det lite av en shock när dom strömmar ut från lite här och där när man råkar reta upp någon av dom. Kortet taget på en planta i plugget, så jag hänger med dom här myrorna på rasterna varje dag.

Johnny Hopper. Bostad: Trappen som går upp mot klassrum 13, vårt hemklassrum. Han har blivit lite av en tursymbol, då han är den enda enbenta gräshoppan på skolan. Det är dock inget som är till hans fördel, eftersom han har lite svårt att hoppa rakt när han ska ta sig någonstans. Poor old Johnny Hopper.

Hej, jag är en kackerlacka
Faktum 1 - Jag kan inte flyga, men jag tror att jag kan det.
Faktum 2 - Jag ligger för tillfället överst på Philips dödslista.
Det är tyvärr en bitter sanning. Kackerlackorna och jag är dödsfiender. Visst, jag har inget emot den blotta åsynen av dom. Liknar väl vilket insekt som helst. Och ja, jag kan svälja att dom för ett sjukt oväsen i mitt rum på nätterna. MEN, när jag vaknar av att en kackerlacka håller flyglektioner klockan halv tre på natten och krasch-landar i mitt fejs, då är det nog. Slut på det roliga. Då går det såhär:

Jag spenderar ungefär en kvart per natt, tre nätter i veckan, på att jaga runt kackerlackor i mitt rum. Och nej, dom är långt ifrån oskyldiga offer, då dom har en förkärlek för att krypa runt i min säng. En annan överträdelse som skedde här om dagen var när jag kom ut ur duschen, och en kackerlacka klättrade upp i min handduk och vidare till min nacke och ner på ryggen. Inget trevlig start på en måndag, då en kackerlacka mäter ungefär 4 cm och har vassa fötter. Kackerlackor får 0/10 poäng. Blähä.
Sist men inte minst, två livstecken som också är inneboende hos Rogina's och går i samma klass som mig; Jan Kummer och Delia Peter. Två 23-åringar från Schweiz, som också råkar vara ett par. Dom har varit tillsammans i tre år och planerar att resa runt och utforska Australien efter plugget. Defenitivt två av mina favoritmänniskor här nere.

Crazy Ivan
Ivan "Ivitza" Rogina
Efter att ha bott tillsammans med Ivan i en vecka kan man dra en väl begrundad slutsats: Ivan är komplett galen. Jag tror att man kanske måste ha studerat honom personligen för att egentliegn förstå vidden av hans galenskaper, men jag ska göra mitt bästa för att ge en beskrivning. Ivan föddes i Kroatien, men har bott i Australien i 45 år. Han har anammat den Australienska kulturen, dialekten, och livvstilen till absurdum. Jag tror att han kanske är mer australiensk än dom infödda. Han har jobbat som murare från 17 års ålder, och på sin meritlista har han bland annat sitt hus spm jag för tillfället bor i. Vilket är fantastiskt, cred till honom för det. Men där tar det vettiga i Ivans liv slut. Jag tror att en lista kan vara det bästa sättet att gestalta hans personlighet på:
- KVINNOSyN: Ivan har en förlegad syn på det mesta, framför allt kvinnor i trafiken. Fruntimmer ska sitta i baksätet, och inte i närheten av ratten. I fjol hade han kört bil med en vän och krockat i ett träd, vilket resulterat i ett brutet ben. När Ivans fru kom till sjukhuset med bilen för att hämta honom så vägrade han att låta henne skjutsa honom, och tog en taxi istället. Att befatta sig med matlagning, städning, diskning, eller dylikt skulle han aldrig ens komma på tanken att göra, då det är kvinnogöra.
- MAT- OCH DRYCKESVANOR: Ivan går upp klockan fem på morgonen och startar dagen med ett glas slibovich, en kroatisk snaps. Under dagen dricker han i genomsnitt två liter av sin hemmagjorda öl, och arbetar i trädgården. Han är övertygad om att fisk inte är nyttigt för honom och att asiatisk mat är det värsta skräpet som finns. En burgare med bacon, ägg, bacon och stek ska det vara.
- GRODOR: När det regnar kraftigt i australien så kommer det fram ett massivt antal grodor, som ibland har oturen att befinna sig i Ivans trädgård. Sist det var en grodinvasion så löste han problemet genom att slå över dom till grannen med ett cricket-trä.
- ANDRA SKADEDJUR: Dom flesta skadedjur, inkluderat "the stupid bloody bird-bastards" kommer från England. Liksom Engelsmännen. Som är snarlika dom flesta skadedjur.
- SKOLAN: Skola är till för folk med "shit for brains". No further comments, jag fick aldrig någon förklaring på varför.
- SIG SJÄLV: "I might be crazy, but I'm not stupid". Stämmer till viss del. Även om Ivan inte har bländat mig med sitt intellekt än, så är han nåt så vansinnigt underhållande vid middagarna (han har femhundra hinkar med galna historier) och hans grönsaker och frukter som han odlar är fantastiska. Jag kommer ritkigt bra överens med Ivan, trots vissa (läs; många) meningsskiljaktigheter.
Down Under, MATE
Ja, jag erkänner. OK. Fatalt misstag av mig. Att tro att det var easy stuff att hålla en blogg levande när jag pluggar i australien, alltså. Som ni kanske har märkt så har jag blivit sämre och sämre på att uppdatera min resblogg ju längre tiden går. Anledning? Ja, jag får mer och mer att göra för varje dag. DÄRFÖR, tänker jag pausa Singapore och spola fram till nutid, dvs mitt liv i Australien. Det finns nämligen så sjukt mycket spännande saker här så jag ser ingen annan utväg än att skriva om allt på en gång innan jag glömmer något. Min förhoppning är att jag ska trycka in lite Singapore-inlägg här och där över tiden. Vi får se hur det går haha.
Queensland, Cairns, 7th. Maina street. Där bor jag. Hos Ivan- och Dusanka Rogina. Två färgstarka karaktärer med ursprung ifrån Kroatien, som jag mötte upp på flygplatsen i Cairns. Det första jag hör (nej det är inget skämt) är "'ELLO MATE! NO WORRIES, THE JEEPS AT THE FRONT!" - Ivans ljuva stämma. Han rattar, precis som övriga 90% av Cairns befolkning tydligen också gör, en 4WD av nåt slag. Under den dryga kvarten ifrån flygplatsen fram till huset så berättar Ivan om livet i Cairns. Fast egentligen fick han sagt ungefär två viktiga saker, att han kan fixa en billig cykel åt mig och att vi aldrig behöver oroa oss för att köpa öl, för den gör han bäst själv. Ja, Ivan gör faktiskt sin egen öl. Han trycker upp ungefär 60-100 flaskor i månaden, som han bjuder ut till höger och vänster när han får besök. Så var även fallet för mig, som behövde vänta ungefär fem minuter innanför dörren innan jag hade en öl serverad på balkongen.
Medans Herr och Fru Rogina stack iväg med sin jeep och hämtade upp två nya studenter så tog jag mig tiden att sitta på balkongen och njuta av ögonblicket en stund. Området runt kvarteret är helt otroligt charmigt.
Utsikt ner på gatan ifrån balkongen
Mitt intryck av Cairns? Ja, vad kan jag säga. HELT RÄTT STÄLLE. Det känns som att det är precis lagomt mycket "håla" över den här staden för att det ska ge en genuin känsla av att man har hamnat Down Under. Jag ser ungefär fem stycken riktiga Crocodile Dundee's per dag, alla kör runt i truckar och hela stället är så laid back så att klockorna näsan går baklänges. Plus att Queensland råkar vara den stat som är bebodd av flest krokodiler i hela australien. Ja, wildlife över huvud taget. Good shit, två tummar upp.
Gucci Gucci Prada Prada
Förmiddag. Lasses hushållerska är barnvakt åt mig. Schemat stavas med Shopping. Verna, som är namnet på tidigare nämnd, ville ta med mig till ett av singapores flottaste shoppingmalls, och det bangar man ju såklart inte på. Och ja, flott var det.
Nu blev det tyvärr mest fönstershopping, eftersom siffrorna på prislapparna oftast var fyrsiffriga, i dollar. "Hoppsan..."
Det var ganska återkommande när det gällde shoppingen över huvudtaget, ville man ha något som såg snyggt ut så kostade det också därefter. Nästan alla kläder i min prisklass var ganska "asiatiskt" konstiga, om ni förstår vad jag menar. Klottriga, lustiga, och väldigt udda färger. Eftersom jag inte vill se ut som ett tivoli så blev det inte så mycket inköp som jag hade hoppats.
Men, trots dom makabra prislapparna så var det väldigt roligt att titta runt i ett varuhus som består av Gucci, Prada, Armani, Dior, LV, miu miu, och allt annat man kan tänka sig att Nicholas Cage motsvarande skulle kunna få för sig att ta på sig.
Och just ja, en sak hittade jag faktiskt. Mina kattigaste skor hittills. Hohohohohoho... Smokin'!
"..Jag väntar vid hörnet, av Seven Eleven.."
...fast snarare i Seven Elevens kylskåp, rakt över gatan. Och det som väntar heter Nescafé Latte. Detta iskalla burk-kaffe på en varm morgon satte en liten extra touch av kvalité på mitt annars väldigt njutbara liv, så den produkten förtjänar ett eget inlägg och en fin bild.
Hej jag heter Philip och jag lär mig inte av mina misstag
Ja, nästa dag var jag återigen på jakt efter billig mat i köpcentrumets food quarter. Men den här gången så bytte jag ut snabbmatskatastrofen mot en snabbmats-succé, så ingen skada skedd. Förutom möjligtvis ett högst osunt tillskott av kalorier.
Min nyfunna kärlek i livet heter alltså "friterat krabbkött på pinne" och var ett återkommande inslag under resten av veckan. En smaksensation som kan beskrivas som ett euforiskt rus. Om jag hade haft en orkester till förfogande så hade jag bett dom att spela ett kärleks-tema medans jag åt, men min iPod fick duga så länge. Jag pratar om dom små gyllene fyrkanterna till vänster. 10/10. Inga konstigheter.
Wow taka? - Nej taka!
Måndag. En dag som för många innebär arbete, och så är fallet även för Lars. För Philip å andra sidan innebär måndag att ingen är hemma i lägenheten och kan hitta på saker att göra, så jag får aktivera mig själv istället. Efter två minuters brainstorming så kom jag på att jag skulle gå ner till centrum och utforska stadslivet en stund.
Trevlig byggnad i samma stil och arkitektur som resten av staden. Tummen upp för svart spegelfasad
Eftersom jag är en förhållandevis ganska fattig 20-åring, (ur ett ekonomsikt perspektiv d.v.s) så tänkte jag utforska möjligheterna att hitta någon billig mat som inte börjar på Mac och slutar på donalds. Eftersom dom flesta varuhusen har food-quarters på nedersta våningen så tänkte jag att det kunde vara ett bra ställe att börja leta på. Jag hittade nåt som såg intressant, några slags bruna frasiga bollar som ska innehålla räkor squid, eller bacon. Min instinkt berättade för mig att dom var riktigt goda, så jag köper ett par stycken och sätter mig i en park för att avnjuta mitt första singaporianska snabbmatsmål.
En takeaway-låda med en söt bläckfisk på. Oemotståndligt
Innehållet i lådan var tyvärr inte lika oemotståndligt, efter att den till synes 90-åriga kvinnan som preppade mina degbollar hade dränkt dom i tre olika såser och toppat med något smaklöst påhitt som såg ut som avlagringar av något slag. Hmmm...
Men likväl så måste det provas. Första svårigheten var att få fast den på ätpinnen, svårighet nummer två bestod i att få in den i munnen. Svårighet nummer tre var att fastställa vad det smakade. Trots att jag var säker på att jag hade köpt dom bollarna som skulle innehålla bacon, så fanns där ingen smak som antydde att en bacon ens skulle ha varit i närheten av dom. Märkligt? Naae ..
..Efter att ha dissikerat några av dom återstående bollarna så kunde jag fastställa att anledningen till att det knappt smakade nåt, var att en wow-taka tydligen innehåller ca. 2 mg bacon, som i sin tur är inbakad i en fet degboll.
Rent upplevelsemässigt var den här måltiden inget att hurra för, och min snålhet straffade sig i form av en obehaglig klump i magen och en olustig eftersmak. Skylla mig själv? Ja, lite kanske.
Wow taka får 0/10 degbollar. Japp, så är det.
Like a chineeeeese, yaa knoow
Efter rock-kyrkan så var man förstås hungrig. Utmärkt tillfälle att utvidga mina kullinariska vyer, tyckte Lars. Så tillsammans med en av hans kvinnliga kollegor, som också var med på gudstjänsten, åkte vi till ett ställe där man tydligen kan få "typisk kinesisk mat". Mmmh, tänkte jag. Räkor och vårrullar.
...icke.
Jag har alltid varit övertygad om att kinaresturanger i Sverige har haft en förmåga att försvenska sin mat något, dock så hade jag ingen aning om att den skiljer sig lika mycket från riktig kinesisk mat som en fiskpinne skiljer sig ifrån en yoghurt.
Kinesiska måltider äts i dom allra flesta fall på ett runt bord, eftersom man inte blir serverad någon egen rätt utanallt som hamnar på bordet är fritt fram att ätas av vem som helst. Därför brukar man också vid större middagar ha ett bord som kan snurra, vilket verkar bus-kul. På bilden ser man (förutom Lasses hungriga kollega) bland annat några olika vita
knyten som innehåller varm buljongliknande vätska och kött, oljade jordnötter, en stark (!!!) sås, och på sidorna två glas med té.
Här ser vi en av mina favoriter. Fläskkött tillagat på det viset att man tar en gris, rostar den (ja, hel) för att sedan skära ut små tärningar från den. Det läckra är att vi ser det rostade översta lagret skinn, fler lager av skinn, underhudsfett, vanligt fett, och sen en strimma kött. Vicious delicious, haha.
Det mesta som fanns på bordet var gott, om än litet annurlunda. Liksom med sushi, så upplever man en tillfredställelse i form av att vara mätt och nöjd utan att ha massvis med mat i magen. Sättet man äter måltiderna på är dock riktigt riktigt trevligt och höjer betyget markant.
Kinesisk mat får, 7/10 ätpinnar
Kyrkor och Rock 'n Roll
På söndagen efter min arrival (ja, det har kommit till en punkt då jag inte längre hittar det rätta svenska ordet direkt, och då blir det ett engelskt istället) så tillfrågades jag om jag hade lust att följa med till kyrkan och delta i en gudstjänst på morgonen. Jag hade ju knappast något bättre för mig, om min nya rese-mentalitet förbjuder mig att tacka nej till i stort sett allting som kan innebära ett kul minne och några snygga kort, så vi gav oss iväg.
Nu råkar det vara så att när någon säger ordet "gudstjänst" till mig så refererar jag till dom gudstjänsterna som jag har deltagit i i Sverige. Nyckelord; lungt, stillsamt, bitvis tråkigt, i en ofta ganska liten kyrka. Men inget av dom orden skulle komma till användning om någon skulle be mig att beskriva en gudstjänst i City Harvest Church, Singapore. Om min blogg skulle vara lite mindre handikappad så skulle jag kunna lägga upp ett filmklipp som visar ungefär hur det såg ut inne i kyrkan, men eftersom det inte verkar vara bättre än såhär så får ni se allt sånt när jag väl kommer hem istället.
För att beskriva min upplevelse av kyrkan; ca. 700 pers står upp och klappar i takt till ett asiatiskt liveband som river loss låt efter låt på en scen komplett utrustad med allt som en regelrätt rock-konsert skulle ha, fantastiska ljussystem samt en storbildsskärm med lyrics till varenda sång. Helt otroligt häftigt, BRA musik och riktigt kul. Sen kan jag förstås medge att det kändes en aning märkligt när 700 asiater började tala i tungor samtidigt, men 1: Jag är inte heller van vid sånt, vilket kan påverka min uppfattning, och 2: Det överröstades av elgitarrer och trumslag, så det var inget som störde mig över huvud taget.
Hädanefter kommer jag att ge varje sak ett visst antal poäng baserat på hur bra upplevelsen var. Kul kan man ha när man bloggar
City Harvest Church får 7/10 oblat på min nypåkommna upplevelse-skala
Vart är jag?
Min problemlösande del av hjärnan kom till slut fram till att jag helt enkelt fick gå och fixa en alternativ anslutning, så nu sitter jag här med ett USB-stick med Crazy Johns mobila bredband. High-tech.
Jag återkommer om hur allting ligger till här borta snart, men jag tänker dra några snabba resumé-inlägg om vad jag gjorde under resten av min tid i Singapore först. Något som kommer märkas är att mina inlägg i huvudsak kommer att handla om vad jag äter, men så kan det gå om man har Lars som värd i ett främmande land.
Singapore Polo Club

På väg till Singapore Polo Club så kom jag plötsligt att tänka på det som Eric hade sagt om Singapore innan jag åkte hit. Bilarna. Det gick inte att hitta en enda bil som var äldre än tre år. Hela landet består tydligen av bilar som håller högre klass än vad dom flesta "fina" bilar i Sverige gör. Och alla rör sig färgskalan i svart, silver eller vitt. En av tio bilar har kolfiberhuv, mattlackade guldfäljar och supervassa motorer. Bentley, Lexus och Maserati, Honda och Ferrari vart du än tittar. Likadant med motorcyklar. Helt otroligt.
Anyway, vi skulle som sagt ta en bit mat och det blir ju då den första riktiga måltiden med äkta singaporiansk prägel för mig. Eftersom jag inte vet mycket alls om vad man äter så har Lars fått beställa åt mig hela veckan, vilket har varit väldigt intressant. Han började dock ganska soft med mig, och beställde något som heter "Laksa". Väldigt typiskt för just singapore, och väldigt väldigt gott.

Polo Clubs uteservering, sett från vårat bord. In till höger ligger resturangen, och ut till vänster ligger Polo-planen. Där man faktiskt spelar hästpolo då och då. Vackert vackert vackert

Laksan består av nudlar i en sås med tofu, jätteräkor och lite musslor och smått och gott. Farligt gott, farligt mättande och farligt starkt. Men som sagt, det var bara början på min kullinariska upplevelse i Singapore. På gott och ont.
När vi var klara på polostället och på väg hem så blev jag tvungen att gå på toaletten (som ett resultat av att jag drack en god corona till maten, men antagligen också på grund av de ca. två liter vatten jag drack för att inte dö av Laksan)
Lars förslog att i skulle smita in på en irländsk pub i närheten och använda deras faciliteter, bra idé tyckte jag. När jag kom tillbaka efter besöket på herrarnas så hade han såklart beställt in varsin stor guinness till oss. Oh how great thou art.. !

Fin bild va? En iskall guinness i ett jättevarmt klimat - tio poäng direkt.

Njuta bör man, annars dör man. Kombinationen av en irländsk pub med asiatisk personal var det defenitivt inget fel på
Här är lite bilder på hur det såg ut runt omkring det område vi var på för tillfället:

Såhär ser alltså vissa smågator ut. Väldigt lummigt och krokigt i förhållande till dom större gatorna


Och plötsligt, ifrån ingenstans, kan det torna upp en 15 meter hög djungel vid sidan av vägen. Denna bilden är tagen vid en bensinmack mitt inne i stan.
Första dagen - "Science is only limited by Knowledge"
Det första vi gjorde morgonen därpå var att besöka Lars arbetsplats, Singapore Science Park, eftersom han behövde ordna lite saker på kontoret. Jag hade fram tills nu inte riktigt hunnit få ett hum om vad han egentligen jobbade med, men det visade sig att han tillsammans med en viss Dr Ong, forskade i att ta fram olika healthfood-produkter. D.v.s produkter liknande våra grönpåsar vi fick serverade i det militära, men med ett kraftigt reducerat antal kalorier. Och flashigare förpackningar.
Det Lars skulle fixa hade något att göra med hans kollega Karen's hotmail, så medans han satt och ringde runt till kineskiska IT-supportrar så fick jag härja fritt med min kamera på hans arbetsplats. Det slutade med att jag somnade i en soffa, som ett resultat av min rubbade dygnsrytm. Jetlagged, kallas det tydligen.
"Science is only limited på Knowledge" - Citat av Lars Brittsjö. På bilden ovan ser man delar av labbet som används vid framställningen av produkterna. Spännande grejer.
Det här är några exempel på produkter som företaget ligger bakom. Xndo heter dom, och jag har faktiskt sett dom lite varstans runtom i Singapore, på Seven Eleven och mataffärer bland annat. På översta hyllan står det en burk, som förställer Xndo Cola - Coladryck utan kalorier. Dom här sakerna har tydligen slagit otroligt stort i Asien, på grund av tidigare problem med ohälsosamt leverne. Tillgång och efterfrågan, jajamen.
En helsida om Lars arbete i Singapore sedan han flyttade hit 1987. I artikeln refererar man till honom som en "fat-buster from the small town of Tranas, in southern Sweden".
För att jag skulle slippa ha tråkigt satte Lars på en DVD där BBC hade spelat in när han satt i ett rum och presenterade sitt arbete ör Kinas mäktigaste män. Häftigt, minst sagt.
En bild jag tog innifrån kontoret. Det var för övrigt den svarta soffan till höger som jag somnade i sen.
Och ja, det var först efter att Lars hade sagt åt mig att gå och lägga mig där.
Ni hao, Singapore
Yes, kunde ju äntligen pusta ut när jag hade satt mig tillrätta i min stol. Jag fick en plats omringad av till största delen gamla, tysta, fina människor som inte störde mig ett dugg under hela flygresan. Jag fick dessutom en plats närmast korridoren, så det fanns inte mycket mer jag kunde önska. SCORE!
Fick förresten mat på samtliga flygresor, ocg god var den. Tolvtimmars-flighten rann förbi relativt fort, för jag sov bort större delen. Det finaste var att dom skickade bagaget direkt till Singapores flygplats, så jag behövde aldrig oroa mig för det på Heathrow. Tur för mig, med tanke på hur det gick till där borta.
Väl på singapores flygplats så blev jag en aning överrumplad, dels på grund av tidsomställningarna, och dels på grund av personalens engelska. Tydligen så skulle man fylla i ett formulär (snarlikt det jag fyllde i för att få mitt visum) för att ens få komma vidare in till Arrivals Section.
Det gick ju ganska bra i vilket fall, fram tills dess att jag skulle skriva vilken adress jag skulle bo på, för det var då det slog mig att jag inte hade en den blekaste aning om det. Jag såg ingen annan utväg än att gå och be om hjälp, så jag haffade första bästa personal jag såg och förklarade mitt problem. Kvinnan ifråga visade sig vara städpersonal. Hon passade vidare mig till deras polis som fanns i närheten.
En liten, jättetunn kines med spretigt hår och alla andra yttre attribut som brukar känneteckna en karikatyr av en asiat. Hans engelska uttal var inget undantag (jag skulle senare lära mig att det man ofta pratar här nere kallas Singlish, en blandning mellan engelska och singaporianska, låter väldigt roligt men svårt att förstå innan man kommit in i det)
Hans idé var iallafall att vi helt enkelt skulle skriva ett random hotell och hoppas att ingen skulle fråga något om det. "Naaaa jast write a-anyting jo nooow lak a hotuuull, eeyh?". När jag sen hade skrivit upp ett hotell som han föreslagit, så kom han på en till idé. Vi skulle skriva att jag bodde på det FINASTE hotellet i hela Singapore. För skojs skull. Så där sitter han och googlar på hotell, och jag står och fösöker förstå poängen med att krångla till alltihop. Men han verkade tycka det var värt, iallafall. Hans lösning resulterade i vilket fall i att jag kom igenom kontrollen och kunde hämta ut baggaget, så jag ska inte klaga.
Allt annat rann på bra, träffade på Lars vid ankomsthallen som sen skjutsade mig genom stan hem till lägenheten. Det var en riktigt intressant biltur, intrycken kom hinkvis och jag satt mest och gapade och tittate ut genom bilrutan. Singapore på kvällstid är defenitivt något att hänga på väggen.
Flygresan - en psykologisk thriller
First up - flygresan från Arlanda, till Heathrow London. Tro det eller ej, men det kunde inte gått bättre. Smidig incheckning, smidig securitycontrol, smidig snabbmarsch till rätt gate och till sist, en smidig kaffe i lugn och ro innan flyget gick. Perfektion
Next up - flygresan från Heathrow till Singapore. Jag tittar på mitt boardingkort, studerar det noggrant, och drar slutsatsen att jag ska till terminal 3. Känner mig helt otroligt världsvan när jag snabbt hittar rätt tåg till terminal 3, och konstaterar att jag har tillräckligt gott om tid för att unna mig ännu en kopp kaffe. Från Starbucks den här gången, inte Pressbyron motsvarande - ingen stress här inte.
Jag sprättade vidare till min gate, ca. tre kvart innan flyget avgår. Jag sätter mig ned, läser en engelsk dagstidning och tänker lite flyktigt på vad hela min familj plus Victoria hade sagt om Heathrow, och kände mig fantastiskt nöjd med att jag trots allt hade hittat rätt. Vilket jag också berättar för mamma då hon ringer mig, en kvart innan avgång.
Det som händer nu efter telefonsamtalet är lite pinsamt. Dumt och pinsamt. Jag tittar på klockan, tittar på gaten, och får den där känslan av att något är fel. För det är inget folk i gaten. Inte en enda människa. Faktum är, att det t.o.m står "Gate 3 closed". Det är ungefär då som det börjar flimra förbi bilder i mitt huvud, som det gör i slutet på vissa thriller-filmer när någon stackare plötsligt inser hur allting egentligen ligger till.
- So tell me, Philip, have you perhaps been suffering from any mental disorders lately..?
- ...Jaa, jag har inte riktigt identifierat felet på mig själv än, men nånstans längs vägen så förvandlades "terminal 3" till "gate 3" i mitt huvud. Att allting tidigare hade gått så extremt smooth, resulterade nog också i en viss övertro på mig själv. Kanske. Summan av kardemumman blev iallafall att planet som skulle lyfta om ca. fem minuter, avgår ifrån en helt annan gate, som dessutom är helt okänd för mig. Hurra, tänkte jag. Panik, kände jag. Men, jag blev snabb igen och frågade någon tekniker i korridoren vart singapore-flyget går ifrån, fick reda på att det var gate 18 (drygt en halv km bort) och sprang helt enkelt så snabbt jag kunde och kom i tid. Ja, nästan iallafall.
"Ingångsvärden - genomgång före övning"
1. Antingen skriva ett email någon gång ibland, infoga ett par bilder, skicka till någons hotmail och fösöka få med så mycket viktig och rolig information som möjligt. Som eric gjorde. Gammalmodigt.
2. Att skapa en blogg. Anledningen till att jag valde att blogga, är att jag kan beskriva mina upplevelser mycket mer detaljerat än om jag skulle sammanfatta allting i ett långt brev. Ni kan då när som helst gå in och läsa om vad som händer på min resa. Det ger även möjlighet till att publicera bilder från mina upplevelser med tillhörande bildtexter på ett mycket smidigare sätt än via email. Ni kan även skriva en snabb kommentar på ett specifikt inlägg istället för att skicka tillbaka ett långt svarsbrev till mig. Med andra ord, en suverän lösning för att ni ska kunna hålla er uppdaterade med vad jag har för mig.
För er så innebär säkert bloggande att jag recenserar smink och stylingprodukter och uttalar mig om andra bloggare, samt på något absurt sätt blottar mitt privatliv. Så kommer det naturligtvis inte att vara, så även om ordet "blogg" ger er en dålig eftersmak i munnen, så är jag övertygad om att det kan vara ett riktigt kul alternativ till att maila med varandra.
För att få ut det mesta av min resa till Singapore och Australien, så åkte jag iväg med, vad säger man.. En speciell inställning. Jag vill uppleva så mycket av möjligt av varje ställes specifika livvstil och tradition, så i Singapore t.ex så kommer jag i högsta möjliga grad försöka avstå ifrån västerländska saker som Macdonalds, coca cola, potatischips motsvarande. Det beslutet har jag redan fått lida för ett antal gånger, (vilket ni kommer få se) men i slutändan tror jag ändå på att erfarenheterna man får här är något man inte kan få för mycket av.
Enjoy :)
PS. Om ni undrar varför min blogg heter "caphemox", så är det för att jag tog dom två första bokstäverna ur mina fyra olika namn och skrev ihop dem. Nästan i klass med Da Vinci-koden, visst?
